Det amerikanska presidentvalet

Igår hölls den första debatten mellan de amerikanska presidentkandidaterna, John McCain och Barack Obama. egentligen var själva debatten rätt intetsägande då varken McCain eller Obama sade särskilt intressanta saker, bortsett från ett par undantag.

McCain hade dock mycket att vinna på denna debatt då han tidigare i veckan sade sig lagt ner sin kampanj för att istället koncentrera sig på den stora börskatastrof som hotar bankväsendet i USA. Han uppmanade även Obama att lägga ner men Obama avböjde och sade att, även om börskraschen händer så måste USA få en president som kan ordna problemen.
Vilket jag kan hålla med om.
Varför skall han lägga ner sin kampanj om det ändå är George Bush som genomför allting och då i sin tur det är republikanerna som får credden?
PR-trick hördes det viskas och jag håller med. McCain vet hur han skall lura det amerikanska folket att tro att han faktiskt bryr sig om den lilla människan. Det gör han ju inte. Han vill bara vinna.

Det jag kan tycka är synd är att McCain gärna utmålar sig själv som den perfekta amerikanen och på så sätt försöker vinna ”the swing votes” medan det i själva verket är Obama som visar prov på att verkligen kunna de saker han diskuterar. Det är han som förklarar och visar på hur saker skall genomföras för att bli verkliga medan McCain bara kommer med lovord men inga exempel på hur.
Men är man lättlurad så visst fan skulle man tro på orden om gräs och gröna skogar.

Jag för min del hoppas innerligt att demokraterna vinner i år. För en mähäpresident med en vicepresident som haggan Sarah Palin vill nog ingen ha. Kappvändare och allmänt hatisk mot folk.
Hon kommer undan med sina extrema högeråsikter endast för att hon är kvinna. Endast därför.

Annonser
Taggad , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: