The Killers – Day & Age

Las Vegas-bandet The Killers har med singeln Human gjort årets mest irriterande låt där sångaren Brandon Flowers gång på gång ställer sig den faktiskt helt onödiga frågan om huruvida vi är människor eller dansare. Han borde omgående stoppa korken i rödvinsflaskan, sluta med sitt pseudofilosoferande och lägga energi på att skapa musik som inte låter som den med nöd och näppe överlevde 90-talet. (hela recensionen finner du här)
Kristin Lundell, recensent på Svenska Dagbladet, och jag är inte riktigt överens angående The Killers nya platta. Inte alls överens.
The killers
Jag kan hålla med om att den tredje skivan, Day & Age, inte alls håller samma mått som de tidigare musikstyckena bandet skickat ut till våra öron men att hävda att Human är irriterande, och att kräkas så över denna eminenta samling låtar som The Killers har skapat för oss, är att nästintill hugga sig själv i foten.
Brandon Flowers och hans mannar har, i sann samtidsanda, lagt den lite grövre rocken åt sidan och plockat fram synthen för att skapa sig en något mer retrofuturistisk ljudbild. Just där finns det visserligen något att klaga på, bandet känns litet för enkelspåriga när de blandar ihop denna framtidsvision med texter som handlar om exakt samma sak. Det saknas dynamik och känslan av åtråhet för skivan som helhet kan snabbt falna. Det kan bli lite för mycket helt enkelt.
Men de är garanterat på rätt väg. Det vill säga, på väg in i Europa och in på de stora arenorna.
Ett minus som måste påpekas är att de lyckas kapa låten This Is Your Life vid knäna genom att lägga in en, något läskig, aoum-kör över den magnifika men simpla, uråldriga men fräscha synthslingan som utgör hela goodiekänslan för låten. Men jag låtsas helt enkelt om att låten inte existerar.

Annonser
Taggad , , ,

One thought on “The Killers – Day & Age

  1. Palle skriver:

    One hit wonder säger jag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: