Dagens jävla optimism.

i was

Osäkerhet är inget som tillför en människa mer än ont. Det är sårande, det är skadligt, men det är framför allt giftigt. Det tar sakta död på vår själ och utnyttjar våra svagheter till max. Osäkerheten ger dig även tillgång till de där rummen i våra sinnen som vi aldrig väljer att gå in i annars. De rum som vi låst sedan länge. De rum vi kastat bort nyckeln till. Men osäkerhetens enda säkerhet är att finna just de där nycklarna vi så gärna inte vill se igen. Till en början så verkar det dunkla, ensamma och tomma rummet alldeles okej, lite unket bara. Du är ju dessutom enbart på besök, så det kan nästan vara lite intressant att utforska denna gamla del utav ditt jag.  Men med tiden så vänjer sig ögonen vid mörkret och konturer kan urskiljas. Då kommer de, alla de spöken du väljt att glömma av, tillbaka. De omringar dig och låter dig endast veta av din osäkerhet och inget annat.
För att rädda dig själv så ger du dem vad de vill ha, din själ, ditt hjärta. Och du springer vanvettigt ut ifrån rummet. Du springer så fort att du inte längre har någon omgivning. Du har inget kvar. Inte ens din osäkerhet finns där att trösta dig. Det är enbart du och ett grått moln som svävar omkring.
Sen står du där. Med ett blödande hål i ditt bröst.
Och ingen som är villig att hålla om dig.
Ingen som vågar närma sig den döda kropp du har kommit att bli. Den kropp som våldsamt försöker lära sig att fungera utan hjärta, lära sig hur den skall reagera på saker och ting när hjärtat inte finns där att reda ut spåren för dig. Ett evigt famlande, ett evigt utanförskap.
För ditt inre ser du sakta hur du styckmördat dig själv till ensamhet.
Och sakta inser du att du kan inte göra någonting åt det.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: