Stefan Jarl fångar vår idiotiska värld i ett nafs

Jag svängde förbi Bio Roxy med Jonas igår, han hade hört något om en ny film utav Stefan Jarl, skapare utav Modstrilogin, samt att det tydligen skulle finnas en professor på plats för att besvara publikens frågor efter visningen. Jag var snabbt intresserad och det tog inte mer än någon minut innan jag satt som ett tänt ljus och var alldeles till mig inför denna tisdagskväll.

”Underkastelsen”, som filmen heter, är en film om alla de hundratals kemikalier som vi idag bär i vårt blod, vilket är ett bedrövande resultat vi kommit fram till efter den ofantliga mängd kemikalier vi, sedan andra världskriget, släppt ut i vår miljö och som vi har tillåtit oss att ta del utav då vi gjort, och gör, allt i vår makt för att få en bekvämare tillvaro. Stefan Jarl har i filmen samlat 23 professorer verksamma på diverse lärosäten runtom i Europa och Nordamerika, dessa delar under filmens gång med sig utav de resultat som deras forskning kring kemikaliernas deltagande i vår värld innebär. Som en röd tråd i filmen används ett delmoment där Stefan Jarl själv, låter sitt blod analyseras. Inte tar det lång tid innan man vänder sig i stolen utav obehag inför de krassa fakta som berättas.

Filmen har undertiteln ”Till de Oföddas försvar”, vilket till en början tolkades utav mig på ett, uppenbarligen, felaktigt sätt. För filmen lär oss inte bara hur mycket vi skadar oss själva, filmen lär oss framförallt hur enormt mycket vi skadar de ännu ej födda – de är inte säkrade i mammans mage överhuvudtaget. Placentan, som är till för att stoppa sådant som ej skall föras över till bebisen, klarar inte av att hejda de fettlösliga kemikalier som vill in. Kroppens cellmembran är nämligen skapta som så att de tror att allt fettlösligt är nyttigt, såsom vitaminer och mineraler – men ack så fel det kan vara, vi är ju idioter som skapar vår egen död.
Detta innebär alltså att en nyfödd är redan full med en del kemikalier, och när bebisen sedan ammas, så förs alla mammans olika kemikalier över till barnet, i varierande mängd. Detta innebär alltså att den första gåva vi någonsin ger till våra barn, det är en förorenad och skadad kropp.

Grattis världen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: